2019-07-08 08:15:35• hírek • Bede Emőke

Nagyobb károk nélkül vonult el a vasárnap esti vihar Szatmár megyében

Több mint száz fát döntött ki országszerte a vihar, 36 épület tetőszerkezetét rongálta meg az erős szél, de kidőlt 8 villanyoszlop és megrongálódott 16 gépjármű is a Romániára vasárnap lecsapó viharban - tájékoztat hétfői közleményében az országos katasztrófavédelmi igazgatóság (IGSU). 

A rövid ideig tartó, ám annál hevesebb viharok 12 megye 26 településén és a fővárosban okoztak károkat. Mehedinţi megyében négy személy is kórházi kezelésre szorult, miután a viharos erejű szél reklámpanókat, illetve épületelemeket borított rájuk. Országszerte mintegy 4800 tűzoltót helyeztek készenlétbe, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország egész területére fokozott légköri instabilitásra vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki. Az IGSU emellett azt is közölte, hogy az ANM jelzései alapján tizenkét alkalommal, hét megyében (Arad, Dolj, Máramaros, Mehedinti, Olt, Szilágy és Valcea megyékben) használták a Ro-Alert rendszert a lakosság figyelmeztetésére.

 

 

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtói megkeresésre elmondta, ez alkalommal csak egyetlen bejelentés érkezett hozzájuk: a szél letépett egy Szatmárnémeiben, a Nufarului utcán található épületről egy tetőlemezt, melyet aztán egy fa lombozatán tett le. Annak érdekében, hogy a lemez nehogy a gyalogosokra zuhanjon, a tűzoltóság egyik egysége kötéllel ereszkedett alá, és eltávolították az elemet a fáról. 


 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: